Image 1 title

type your text for first image here

Image 1 title

Image 2 title

type your text for second image here

Image 2 title

Image 3 title

type your text for third image here

Image 3 title

Image 4 title

type your text for 4th image here

Image 4 title

Image 5 title

type your text for 5th image here

Image 5 title

Image 6 title

type your text for 6th image here

Image 6 title

Image 7 title

type your text for 7th image here

Image 7 title

Image 8 title

type your text for 8th image here

Image 8 title

Image 9 title

type your text for 9th image here

Image 9 title

Image 10 title

type your text for 10th image here

Image 10 title

Vinska cesta - Samobor

 

DEFINICIJA  VINSKE CESTE

 

Vinske ceste su poseban oblik ponude poljoprivrednih, ugostiteljskih i turističkih proizvoda jednog vinorodnog područja na kojem seoska gospodarstva (obiteljska poljoprivredna gospodarstva) i ostale pravne i fizičke osobe, udruženi pod zajedničkim nazivom vinske ceste, nude svoje proizvode, posebice vino i rakiju iz vlastite proizvodnje te ostale specijalitete. Kako vinsku cestu čini i prirodna ljepota i posebnost okoliša kroz koji prolazi, kulturne i povijesne znamenitosti, tradicija i posebnosti vinorodnog područja, kojim samoborski kraj obiluje te raspolaže s vrlo značajnim gospodarskim i turističkim kapacitetima koje treba još više razvijati.
Vinogradarstvo, a u posljednje vrijeme i podrumarstvo, na ovim područjima ima značajnu tradiciju i postaje osnova za razvoj vinske ceste kao jednog od oblika turističke ponude.

 

VINORODNO PODRUČJE

 

Vinorodno područje je postojeće i potencijalno vinogradarsko područje na kojem se veći broj seoskih gospodarstava bavi proizvodnjom vina i proizvodima od vina, rakije idr.proizvoda  od grožđa i vina.Vinorodno područje obuhvaća i bliža mjesta i naselja ako obogaćuju agro turističku ponudu. Na vinorodnom području mogu se pružati i dr.oblici usluga, a osobito u pripremi tradicijske kuhinje - priprema tradicijskih jela i seljačkih specijaliteta poznata u vinorodnim područjima od sirovina proizvedenih na seoskim gospodarstvima.